Kanontid af MNFs cityløbshold
Officerer udeblev

image - Af Øjvind Vilsholm

Militærnægterforeningen deltog igen i år i Københavns Cityløb og i forhold til sidste år med dobbelt styrke: 6 deltagere, hvilket er ensbetydende med 2 tremandshold. Rent tidmæssigt var der også tale om en klar forbedring. MNFs 1. holds samlede tid kom under de magiske 2 timer (1.59.28 timer), hvilket indebar en 5. plads i klassen for forening/elite. Den flotte holdpræstation blev også krydret med en flot individuel placering af MNFs (i al beskedenhed) bedste løber, der trods over 5000 deltagere opnåede en samlet 33. plads med tiden 35.51 minutter for de 10 kilometer.

Skræmte officerer
Vi havde håbet at kunne sammenligne MNFs præstationer med deltagere fra militæret i form af et eller flere hold fra Hærens Officersskole. Men uvist af hvilken grund var der tilsyneladende ingen deltagere derfra i år. MNF havde ellers opfordret officererne til at deltage, så de kunne få revanche for det delvise nederlig, MNF tilføjede dem sidste år.

I 1996 lykkedes det nemlig MNFs hold i Cityløbet at besejre 2 ud af officersskolens 6 deltagende hold. Dette års opfordring var ment som en provokation, men endte formodentlig med at skræmme officererne væk af frygt for en reel ydmygelse, som der formodentlig også var blevet tale om.

MNFs brev til Hærens Officersskole:

Hærens Officersskole
Roskildevej 28
2000 Frederiksberg

København, d. 8. april 1997

Vedr. Cityløbet d. 29. april

På Militærnægterforeningens vegne tillader jeg mig hermed at henlede opmærksomheden på årets cityløb, som finder sted med start i Vester Voldgade om aftenen d. 29. april.

Som det fremgår af vedlagte kopi fra Militærnægterforeningens tidsskrift, NB, nr. 2 1996, deltog vi ogå sidste år, hvor vi kunne konstatere, at deltagerne fra Hærens Officersskole havde svært ved at følge os.

Det undrer os, at deltagerne fra Hærens Officersskole ikke er i bedre form end os, da uddannelsen, så vidt vi forstår, indeholder et væsentligt element af fysisk træning. Vi vil derfor opfordre jer til at sende officererne ud på et par ekstra træningsrunder i de kommende uger, så vi kan få lidt mere modstand i år.

Vi glæder os til at løbe sammen med jer.

De venligste hilsner

Øjvind Vilsholm, Militærnægterforeningen

God reklame for nægtersagen
Selvom MNFs deltagere ikke fik fornøjelsen af at sætte soldaterne fra Hærens Officersskole på plads udi den fysiske udfoldelse fik vi dog alligevel gjort god reklame for MNF og nægtersagen. Alle seks deltagere var nemlig iført de karakteristiske "Civilt område"-T-shirts, så mange deltagere og tilskuere fik set budskabet.

MNFs Cityløbshold:

Øjvind Vilsholm 35.51 min.
Thomas Wohlert 41.48 min.
David Walther-Larsen 41.49 min.
Peter Mikael Hansen 46.10 min
Anja Vilsholm 46.40 min.
Piet Mertz 48.23 min.


Nægtere løber også marathon
At militærnægtere skulle være bange for fysisk udfoldelse synes allerede at være tilbagevist ved den årlige deltagelse i det københavnske Cityløb. Men tre MNFere stod heller ikke tilbage for at vise, at en militærnægter også kan løbe et helt marathonløb.

D. 18. maj deltog David Walther-Larsen, Piet Mertz og Øjvind Vilsholm i Wonderful Copenhagen Marathon. David og Piet løb begge deres første marathon og gennemførte i henholdsvis 4.01.05 timer og 4.53.43 timer. Øjvind løb sit 4. marathon i tiden 3.20.42 timer. Alle planlægger at deltage i Berlin Marathon til september.

Øjv.