Pæne tider af MNFs marathonmænd
Piet Mertz måtte udgå efter dramatisk uheld

Af Øjvind Vilsholm

Selvfølgelig kan militærnægtere også løbe marathon. Det har vi set før. I år stillede MNF med hele fem deltagere til Copenhagen Marathon. 2 debutanter var blandt de startende: Christian D. Græm og Søren Meier, som begge gennemførte. Christian i en flot tid på 4 timer 2 minutter og 32 sekunder, mens Søren pinte sig igennem på 5.32.33. Lars Jebjerg deltog i marathon for anden gang, mens jeres udsendte gennemførte sit sjette marathonløb.

Dramatisk styrt
Piet Mertz stillede op til sit tredje marathonløb, og havde håbet at klare sig under de fire timer. I Berlin Marathon sidste år manglede han kun ca. 3 minutter. Piets forhåbninger brast imidlertid allerede efter 7 km., da en ellers garvet marathonløber forsøgte sig mig en lidt for hasarderet overhaling. "Jeg blev simpelthen løbet ned bagfra af en herre i fyrrene. Vores ben filtrede sig sammen og det sagde knæk i mit knæ," fortæller Piet. Han blev straks tilset af sammeritter og en læge rådede både ham og hans overfaldsmand til at udgå. Piet valgte at følge lægens råd. "Hvis det var sket efter 30 kilometer, så havde jeg prøvet at gennemføre, men jeg synes ikke der var grund til at tage nogen chancer så tidligt i løbet," slutter Piet. Han satser nu på at løbe Berlin Marathon til september.

Personlig rekord
Det gik væsentlig bedre for Lars Jebjerg, som kom gennemførte de 42,195 km. på 3 timer 33 minutter og 34 sekunder. Endelig klarede jeres udsendte sig igennem i personlig rekordtid: 3 timer 15 minutter og 19 sekunder.