OBS
Oplysning til Borgerne på Sessionen
- Af Peter Mikael Hansen

Endnu engang har aktivister fra Militærnægterforeningen stormet sessionen i Hammerensgade i København. Med stålsat vilje og ubenhørlig gå på mod troppede fredelige nægtere op ved sessionsafhandlingerne og uddelte propagandamateriale om militærnægtelse til de fremmødte. Hver dag i en hel uge måtte de unge sessionssøgende kæmpe sig vej gennem en mur af nægtere der agiterede for et antimilitaristisk samfund.

Militærnægterforeningen fangede nogen af de unge på trappen foran sessionen og spurgte dem hvilke tanker de havde gjort sig i forbindelse med sessionen. Martin Hansen, 20 år, var positiv indstillet overfor militæret: "Jeg ønsker at gå i militæret for at få en lederuddannelse, som jeg kan bruge i det private erhvervsliv bagefter".

En anden sessionssøgende efterlyste spændingen og venskabet i militæret. Ingen af dem vi snakkede med havde deciderede ideologiske grunde til at gå i militæret, tværtimod var det udpræget pragmatiske grunde der fik dem til at trække i trøjen, så som jobmuligheder og personlig udfordring etc.

I den anden ende af skalaen fandt vi Jan Godtfredsen: "Jeg ønsker af være nægter, det ved jeg på forhånd, og det er på grund af min samvittighed". Frederik derimod var lidt mere usikker i sin overbevisning, men tog gladeligt imod Militærnægterforeningens information. Efter en kort snak var tvivlen stort set fortrængt. Frederik var nægter.

Forsvarets Oplysnings- og Velfærdstjeneste (FOV) har udtrykt bekymring for Militærnægterforeningens stigende aktivitet ved sessionerne, og har på den baggrund søgt regeringen om yderligere et milliardbeløb til biografreklamer og propaganda.

"Hvis de letpåvirkelige unge får et reelt valg, viser det sig, at de desværre ofte vælger nægtertjenesten" udtaler major H. Hansen fra FOV til NB. "Vi så jo helst at Militærnægterforeningen blev forbudt, men det næst bedste er en massiv krigspropaganda. Så tror de unge jo at militæret er godt" fortsætter H. Hansen.


Hvis du skal på session, risikerer du at
møde Martin Monberg med pjecer til dig.
(Foto: Øjvind Vilsholm)