Sporten


MNF deltog igen i Københavns Cityløb
Pæne tider af MNFs løbere


Af Øjvind Vilsholm
Også i dette årtusind stiller MNF op til motionsløb og viser verden, at det er en myte, at militærnægtere er nogle dovne sjufter. Når formen er i top kan kun de allerbedste løbere følge MNFs stærke folk. Men også når formen er på det jævne, ser det godt ud i resultatlisten.

I år deltog stillede syv løbere op til Københavns Cityløb, og som sædvanlig stiller vi kun op på den lange distance – 10 km. NB's udsendte som fortrop – for at kunne rapportere bedst muligt, forstås – og redaktøren som bagtrop.
Der var debut til Claus Netteberg Jørgensen, som uden at have trænet kom i mål i den glimrende tid 43 min og 13 sek. Den flotte tid rakte dog kun til en fjerdeplads, for både Carsten Holdum og Thomas Wohlert var hurtigere.
Piet Mertz, der ellers satser på udholdenhed frem for hurtighed satte personlig rekord i tiden 47.05 min.

Måtte udgå
10 kilometer kræver en vis forberedelse – det måtte Jens Kongsgaard sande. Efter 5 km. måtte han melde udsolgt, og han valgte fornuftigt at udgå. Det er første gang, at det er sket for en MNF-løber. Jens har ellers deltaget adskillige gange, men rutine gør det ikke alene. Holdet trøstede Jens bagefter og roste ham for ikke at sætte helbredet på spil. MNF deltager for sjov, og rigtige mænd giver op, når fysikken ikke slår til.

Masser af reklame for nægtersagen
MNFs hold stiller op i de karakteristiske nægterT-shirts, så mange tilskuere får set det gule skilt med "civilt område – militær adgang forbudt". Og de mange løbere, der undervejs ligger bag en MNF-løber, får lejlighed til at læse budskabet "nægt militæret". Det sidste kan ind i mellem ruske liv i en garder eller en officersaspirant fra Hærens Officersskole.


Tider og placeringer for MNFs løbere
Navn Placering Tid
Øjvind Vilsholm
Carsten Holdum
Thomas Wohlert
Claus N. Jørgensen
Piet Mertz
Peter Mikael Hansen
82
162
266
339
605
898
38,35
40,14
42,20
43,13
47,05
51,49
1140 mænd gennemførte

Udgået: Jens Kongsgaard


MNF løber også i skoven


MNF stillede for første gang op i det smukke, men meget krævende Hareskovløb. D. 31. maj deltog fire MNF-løbere til start på 10 km.-distancen. Alle gennemførte i pæne tider – og to løbere klarede sig endda under de magiske 40 minutter.
Ruten er meget kuperet og 10 km.'eren består i at gennemløber 5 km.-ruten to gange. Når man passerer start efter første omgang, kan der være langt hjem, hvis man har lagt for hårdt ud. Men der var ingen problemer i år alle fire MNF-løbere gennemførte i flot stil. Også debutanten Jan Langkjær Hansen, som var MNF-løber for første gang. Jan løb i tiden 49,03 min., og det rakte til en placering som nr. 97.
De øvrige MNF-løberes tider og placeringer: Piet Mertz: nr. 78 i tiden 47,19. Carsten Holdum: nr. 20 i tiden 39,38 og Øjvind Vilsholm: nr. 16 i tiden 39,09. Der var 155 gennemførende herrer på 10 km.-distancen.
Øjv.

MNF i løb over vandet:
Tre mand over Øresund

Tre MNF-løbere deltog 2. pinse dag i verdens største halvmarathonløb nogensinde. Det var et gigantisk arrangement, hvor de næsten 100.000 deltagere blev sendt afsted i grupper med godt 1000 i hver startgruppe fra kl. 8.40 om morgenen til kl. 17.00.
Ruten gik fra Amager ned igennem den 4 km lange tunnel til Peberholm, som også er 4 km. Fra Peberholm går broen til Sverige, som er 8 km. lang og til sidst løb vi 5 km. i Sverige. I alt 21 km. Løberne kunne glæde sig over medvind – men det var nu alligevel hårdt at skulle løbe op ad en stigning på 10 km. – fra tunnelen til øverst på broen stiger det 90 m.
Alle tre løbere fik nydt udsigten og den friske havluft. Tider og placeringer: Jan Langkjær Hansen nr. 15.680 i tiden 1.50,00 timer, Thomas Wohlert nr. 9631 i tiden 1.44,40 og Øjvind Vilsholm nr. 794 i tiden 1.29,20.