I hård vind over storebælt
Tre nægtere deltog i Det store Broløb

Af Øjvind Vilsholm

Militærnægterforeningen stillede med tre deltagere, da over 30.000 løb eller rullede over Storebæltsbroen. NBs udsendte var med helt fremme da starten gik og fulgte godt med i første del af løbet. Alle tre MNF'er fuldførte det flotte løb, der først kunne skydes af med over en times forsinkelse.

Der var fuldstændig kaos, da rulleskøjteløberne skulle være startet. Kl. 10.00 var jeg fanget i et kæmpe menneskemylder ved lastbilerne med deltagernes bagage, der skulle køre inden starten kunne gå. Arrangørerne have simpelthen ikke formået at gøre plads til at folk kunne komme frem til starten. Først kl. 11.15 lykkedes det at få sendt rulleskøjteløberne afsted, og så gik der yderligere en time før starten kunne gå for os, der skulle løbe.
Jeg havde spist, så mine energidepoter ville være fyldte og min mave tom til starten skulle gå kl. 11.00, så det var lidt kritisk, at vi først kom til at løbe kl. 12.20. Jeg var faktisk ved at gå sukkerkold allerede inden starten.

Hård vind
Det lykkedes mig at komme helt frem blandt de først par hundrede, da starten skulle gå. Så efter jeg havde løbet de første par kilometer var jeg kommet forbi de sædvanlige idioter, der absolut skal starte i første geled, selvom de ikke har en jordisk chance for at følge med blandt de bedste. De løber så og spærrer for os, der løber hurtigt. Efter tre kilometer løb jeg i en gruppe på 8-10 løbere og tempoet var højt: 3.45 min. pr. kilometer. Men i den hårde modvind kunne jeg ikke holde tempoet oppe, så efter omkring 5 kilometer måtte jeg slippe. Og så kom det til at koste, at jeg havde lagt mig så langt frem. Der var nemlig ikke nogen, jeg kunne ligge bagved og få lidt læ, så det blev en meget hård tur over bæltet. Selv da vi havde nået toppen af Østbroen og det begyndte at gå ned ad bakke, blev det ved med at være hårdt.
Til gengæld var der mange, der fik set min civilt område-t-shirt, for der var ikke nogen, der spærrede for udsynet.

Alle tre i bedste halvdel
Jeg var i mål efter 1 time, 28 minutter og 41 sekunder. Det gav mig en flot placering: nr. 214 af de 19.414 mænd, der gennemførte.
Jeg så ikke noget til de to andre deltagere fra MNF, og de så heller ikke noget til hinanden, selvom de startede med kun et minuts mellemrum. Bjarke Andersen blev nummer 4965 i tiden 1.43.45 og Piet Mertz blev nr. 6425 i tiden 1.47.39.