Festlig aften i Fælledparken
Fin placering til afbudsramt elitehold

Af Øjvind Vilsholm

Fællesholdet MNF deltog for første gang i DHL-stafetten, og deltagelsen i det store firmastafetløb i Fælledparken var en stor succes. Eliteholdet klarede de 5x5 km i en glimrende tid, og motionsholdet blev placeret i den bedste halvdel. Men vigtigst af alt: Deltagerne havde en hyggelig aften på fælledparkens græs.

Et par afbud i sidste øjeblik gjorde, at vi i stedet for ti deltagere kun blev syv. Det betød, at MNF’s tre sejeste løbere måtte løbe dobbeltture. MNF’s elitehold kom således til at bestå af kun tre løbere. Det betød også, at holdet rykkede over i den hårdeste klasse, nemlig den for rene herrehold. Det var ellers meningen, at MNF’s elitehold skulle have bestået af 4 herrer og en kvinde.

Selvom MNF dermed mistede chancen for en meriterende top ti-placering, så viste det amputerede hold sig særdeles konkurrencedygtigt i det hårde selskab. Det blev til en 22. plads blandt de 553 rene herrehold, som løb tirsdag d. 4. september. Og i den samlede konkurrence for alle tre konkurrencedage blev det til en placering som nr. 53 ud af 1727 hold.

Stærke militære hold
MNF’s elitehold bestod af Klaus Iversen (1 tur) samt Carsten Elmose og NB’s udsendte, der hver løb to ture. Holdet klarede de 5x5 km i tiden 1:38:27, og den tid kunne kun et af holdene fra Flyvevåbnets Officersskole klare. Flyvevåbnets officersskole havde i alt fem hold med i herrekonkurrencen. Det bedste hold slog MNF med et minut, mens de øvrige hold var mellem 10 og 20 minutter efter MNF.

De to øvrige værn kunne dog hver stille med to hold, som var hurtigere end MNF. Hærens Officersskoles førstehold var suveræne og slog MNF med over ti minut-ter og opnåede en 7. plads i det samlede klassement, mens Hærens Officers-skoles andethold kun var lidt over et minut foran MNF. Søværnets IF’s to bedste hold slog MNF med halvandet og tre minutter. Men når disse hold er nævnt, er listen over hold fra de tre værn, som MNF slog, nærmest uendelig og bestemt ikke værd at trætte læserne med.

Habilt motionshold
MNF’s motionshold bestod af Charlotte Andresen, Peter Mikael Hansen, David Jeppesen og Piet Mertz. De blev suppleret med Klaus Iversen fra MNF’s elitehold og klarede sig godt med en placering som nr. 236 ud af 483 deltagende hold i klassen for 1 kvinde og 4 herrer. Motionsholdet klarede de 5x5 km. i tiden 2:02:57 og slog Flyvestation Værløse med næsten 20 minutter. Så også her fik vi givet militære hold baghjul.

Eliteholdet Festlig aften
Vigtigst ved arrangementet var dog den efterfølgende spisning på Fælledparkens græs. Stemningen var i top oven på den fysiske udfoldelse, og der blev spist godt med flûte, ost og pølse, mens mørket faldt på, og det sidste af de deltagende hold kom i mål i en tid, som var lidt over en time langsommere end MNF’s motionshold.

Fotos: Anja Vilsholm

Tider på MNF’s elitehold

Klaus Iversen20:01 min
Øjvind Vilsholm19:01 min
Carsten Elmose19:47 min
Øjvind Vilsholm19:54 min
Carsten Elmose19:35 min